MENU
§ Forside
§ Klubinfo
§ Om Club di Fiorano
§ Samarbejdspartnere
§ Tour di Fiorano
§ FAQ

 Modelbiler
§ Collectors pride
§ Diamonds
§ Markedspladsen (23)

 Tifosi
§ Links (226)
§ Tifosi corner

 Login
 Bruger :
 
 Password :
 
   
» Glemt password?
 Tour di Fiorano
''Michael Schumacher Fan Tag'' :  September 2003
Tour di Fiorano

Her kan du læse om og se billeder fra ture og arrangementer, Club di Fiorano har arrangeret eller været en del af.Udstilling på Thisted Bibliotek   (September 2004)

Tilbage i juni måned modtog Club di Fiorano en forespørgsel fra Thisted Bibliotek, om vi var interesseret i at udstille nogle af vores modeller ifm. et foredrag omhandlende Ferrari med fokus på det naturvidenskabelige. Efter lidt rundspørgen i klubben blev det til et ”ja”, og vi endte med at være 5 fra klubben, der tog afsted, og så havde vi Bo’s datter Josefine med, som hjalp til med at klippe skilte ud til de udstillede modeller.Foredraget startede kl. 13.30, men vi drog allerede fra Århus ved 9-tiden. Af forskellige årsager endte det med, at vi 5 kørte i 4 biler ... så logistikken var ikke ligefrem i højsædet! Efter et pitstop hos en bager i Skive, ankom vi til Thisted ca. 11.30. Vi havde således god tid til at stille modellerne op, men da vi havde fået to glasskabe stillet til rådighed, og havde biler med til 5, gik der lidt tid med at få dem på plads. Vi havde primært røde 1:18 modeller med, men også 3 stk. 1:43 og 4 stk. 1:12 havde fundet vej til Thisted. Desuden havde PaceCar et mindre F1-sortiment med. Skabene blev pyntet med røde Ferrari-flag, 1:1 skilte/emblemer og vi havde en del klubfoldere med.

Foredragsholderen var Professor, dr.scient. Søren Keiding fra Aarhus Universitet, som viste sig at have en lille ”Tifosi” i maven. Han havde selv prøvet at køre en Testarossa, og kunne da heller ikke skjule begejstringen for flere af modellerne. Titlen på foredraget var: ”Ferrari og moderne fysik og kemi”. Foredraget var stablet på benene ifm. Dansk Naturvidenskabs Festival 2004 (http://www.dnf2004.dk), og omhandlede Ferrari set med videnskabsbriller på. Det varede ca. 1 time, og var meget interessant at høre. F.eks. gik Søren Keiding tæt på Formel 1, og den betydning som forskning har fået for nutidens resultater og opbygning af bilerne. Han var god til at sammenligne naturvidenskaben med de mere jordnære ting, som vi ”almindelige” mennesker kan forholde os til. F.eks. kunne han berette om, at når Schumacher slipper gassen i sin F1’er, sker der en nedbremsning, der overgår den, vi kan lave, når vi foretager en katastrofeopbremsning i vores egen bil! Desuden gennemgik han aerodynamik og downforce samt flere af de begreber, som vi ofte hører om, når man snakker om Formel 1.

Med vished om, at forsikringen var 100% i orden, besluttede vi at imødekomme biblioteket’s ønske om at beholde modellerne et par uger endnu. Så efter foredraget drog vi næsten tomhændede afsted til McDonald’s, og derefter gik turen hjemover igen.


» Tilbage til Tour-oversigten «
Vi anbefaler ...


Skriv til Webmaster       Gør ClubDiFiorano.dk til din startside       Tilføj siden til dine favoritter       Udskriv denne side

This website has no affiliation with Ferrari S.p.A, Scuderia Ferrari Marlboro and/or Ferrari Idea S.A. whatsoever.
All copyrights, trademarks and logos belong to their respective owners© Webmaster Club di Fiorano 2005-2022
Test